In dit artikel geef ik je 10 blogtitels voor als je inspiratieloos bent. Het is niet dat je niet wilt bloggen, maar je weet gewoon even niet waarover. Well…. i got you covered! 10 Keer inspiratie om direct mee aan de slag te gaan. Het enige wat je hoeft te doen is jouw onderwerp/resultaat in te vullen!

Voor mij werkt dat namelijk wel echt zo, als ik een goede titel heb vul ik ook zo de hele blogpost in. Dus een goede titel is echt het halve werk!

Het belang van een goede blog titel

Een goede titel is ontzettend belangrijk omdat het de eerste indruk is die een lezer krijgt van je blog. Een pakkende en informatieve titel kan de aandacht van de lezer trekken en op die manier zorgen dat mensen ook daadwerkelijk je artikel/blog gaan lezen.

Enkele redenen waarom een goede blogtitel zo belangrijk is:

 1. Het trekt de aandacht: Een sterke titel trekt de aandacht en zorgt ervoor dat mensen doorklikken.
 2. Het informeert: Een goede titel geeft de lezer een idee van wat ze kunnen verwachten in je artikel.
 3. Het onderscheidt zich van de concurrentie: Een pakkende titel helpen om je blogpost te onderscheiden van anderen en ervoor te zorgen dat het wordt gezien.
 4. Het kan helpen bij SEO: Een goede titel kan ook helpen om je blogpost te optimaliseren voor zoekmachines, waardoor het gemakkelijker wordt voor potentiële lezers om je blogpost te vinden.

Kortom, een goede blogtitel kan echt het verschil maken. Het is daarom belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan het bedenken van een titel die de aandacht trekt en de lezer informeert over wat ze kunnen verwachten. Mocht je nu echt even geen inspiratie hebben, dan geef ik je hieronder 10 titels die je zo kunt gebruiken.

Schrijf je ideeën op

Je kent dat wel, je loopt door de stad/in de winkel of je bent iets aan het doen en opeens *ping*, schiet er zo een idee te binnen voor een blogpost. Of er gebeurt iets waardoor je denkt, hier moet ik wat mee. Een onderwerp waar je zeker wat over wil schrijven. Schrijf dat meteen op! Niet wachten, meteen doen. Want grote kans dat als je het niet doet, je de volgende dag achter je laptop kruipt en geen idee meer hebt wat dat geniale idee nou was.

Zo heb ik in de notities van m’n telefoon (die gekoppeld zijn aan m’n laptop) een lijstje waar ik zulke ideeën opschrijf. Als ik dan ga schrijven pak ik dat lijstje erbij en heb ik zo een paar dingen waar ik meteen mee aan de slag kan.

Wat je ook kunt doen, is onderstaand lijstje pakken met 10 titels en meteen voor alle 10 een goede titel maken. Dat zijn meteen weer 10 blogposts die je zou kunnen gaan schrijven.

Schrijf je in & krijg mijn blogtitels e-book!

Je krijgt een e-book met 20 top blogtitels die je zo kunt gebruiken!

Ik stuur je daarna graag mijn beste updates, tips & tricks.

  Uiteraard kun je je op elk moment weer uitschrijven.

  Hieronder 10 titels voor blogs

  Het fijne van dit lijstje is dat je het echt super makkelijk kunt gebruiken. Zo heb ik zelf een grote lijst aan titels, als ik het even niet weet dan kijk ik daarin. Wat in onderstaande lijst tussen [ .. ] staat moet je nog wel even zelf invullen.

  1. Hoe je [doel] kunt bereiken in [X] stappen
  2. [X] tips om [probleem] op te lossen
  3. Alles wat je moet weten over [onderwerp]
  4. [X] dingen die je moet weten voordat je [onderwerp] begint
  5. Hoe je [resultaat] bereikt zonder [obstakel]
  6. De geheime [onderwerp] trucjes die niemand je vertelt
  7. [X] [onderwerp] mythes ontkracht
  8. Hoe je [onderwerp] leuk maakt
  9. [X] [onderwerp] trends om in de gaten te houden
  10. Waarom [onderwerp] belangrijk is en wat je eraan kunt doen

  Zo maak je bijvoorbeeld van van 4 bijvoorbeeld: 6 Dingen je moet weten voordat je met Pinterest begint. Of van nummer 6: De geheime opvoedtrucjes die niemand je vertelt. Of van 8: Hoe je opruimen leuk maakt. Echt waar, je kunt er alle kanten mee op!

  Hopelijk helpen deze titel templates je bij het bedenken van inspirerende blogtitels voor je blogs of artikelen!

  Bewaar dit artikel met 10 blogtitels op Pinterest!

  Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden zodat je het later nog eens terug kunt lezen.