Veel bedrijven en bloggers vragen zich nog af op Pinterest een goed kanaal is om in te zetten voor meer online zichtbaarheid. Daarom geef ik je vandaag 5 redenen om nu meteen te starten met Pinterest. Werk aan jouw zichtbaarheid op een platform dat écht voor je werkt!

Je ideale klant/volger is al actief op Pinterest 

Er zijn wereldwijd maar liefst 400 miljoen mensen actief op Pinterest. In Nederland zijn dat er om-en-nabij de 4-5 miljoen mensen. Het precieze aantal kunnen we niet met zekerheid zeggen omdat Pinterest deze cijfers niet vrij geeft. Maar vraag het maar eens aan vrienden/collega’s; wedden dat 75% een Pinterest account heeft?!

Ik spreek genoeg mensen die privé Pinterest onwijs veel gebruiken. Om inspiratie te zoeken, lekkere recepten, voor hun bruiloft of de nieuwe inrichting van hun huis; ze kunnen er uren op scrollen en bewaren de mooiste pins op hun Pinterest account. Dat wil jij toch ook voor je bedrijf? Dat mensen jouw content tegenkomen en dat op hun borden opslaan om zo én weer andere te inspireren én wellicht jouw product aanschaffen.

Meer kliks & verkopen dan via andere kanalen

Mensen zitten op Pinterest om inspiratie te zoeken, ze vragen er gewoon letterlijk om om geïnspireerd te worden met jouw content/product/dienst. Ze oriënteren zich voor een volgende aankoop, maar bijvoorbeeld ook voor het volgende DIY project of lekker recept. Zonde toch als jij nog niet optimaal zichtbaar bent op dit platform waardoor ze jouw product missen?

Bijvoorbeeld; Jan en Anna gaan hun huis verbouwen, Jan en/of Anna gaat vervolgens op Pinterest op zoek naar vloerkleden, banken etc. Grote kans dat ze uiteindelijk ook 1 van de items gaan kopen die ze bewaard hebben op 1 van hun Pinterest borden!

Pinterest is makkelijker, want het is geen social media

Waar je bij social media rekening moet houden met het tijdstip dat je publiceert, het snel reageren op reacties (om nog meer zichtbaarheid te krijgen) en hopen dat je maar zoveel mogelijk hartjes krijgt is dat op Pinterest helemaal niet aan de orde. Daarnaast ben je wellicht met grote regelmaat actief op Instagram en/of Facebook stories voor nog meer zichtbaarheid, ook dat is niet aan de hand op Pinterest. Je hoeft je daar namelijk om al die punten helemaal niet druk te maken. Mensen op Pinterest vinden jou, je pins, je product; zolang jij er maar op de goede manier zichtbaar bent!

Bij Pinterest draait het niet om het aantal volgers, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Iedereen op Pinterest kan jouw pins te zien krijgen!

Pinterest het beste marketingkanaal

Het kost je weinig tijd

Dit punt gaat hand in hand met het punt wat ik hierboven noemde. Doordat je je niet druk hoeft te maken om het áltijd maar online/zichtbaar te zijn kost het je beduidend minder tijd. En dat is fijn, want zoals we allemaal weten: tijd kost geld! Tijd die je beter kunt besteden aan belangrijkere zaken.

Natuurlijk moet je wel wat tijd besteden aan Pinterest en daar komt mijn kennis dan ook om de hoek kijken! Het fijne aan Pinterest is dat je maar 1 uur in de week effectieve tijd hoeft te investeren! Hoe je dat in 1 uur doet? Dat leer ik je met mijn online Pinterest cursus of tijdens een live Pinterest training in Eindhoven.

Pinterest is een visueel platform

eel ondernemers zijn visueel ingesteld, oftewel; we worden blij van mooie afbeeldingen en prachtige plaatjes. En dat is nou precies wat Pinterest is: 1 groot visueel moodboard!  Als je naar iemands account kijkt kun je op die manier in 1 oogopslag zien wat diegene pint, waar ze mee bezig zijn, waar hun kracht ligt en waar ze jou eventueel mee kunnen helpen.

Ook toont onderzoek aan dat een mooie afbeelding langer blijft hangen bij mensen dan een lap tekst. Best logisch toch? Zorg daarom altijd voor een mooie en duidelijke pins in een herkenbare stijl!

Ben jij al actief op Pinterest? Of ga je nu starten?

Ik ben natuurlijk onwijs benieuwd, hebben bovenstaande 5 redenen je getriggerd om nu te starten met Pinterest? Of heb je wellicht al een account en heb je al een goede strategie? Ik vind het namelijk echt onwijs jammer om te zien dat zoveel bedrijven en bloggers Pinterest nog niet optimaal inzetten… vooral omdat ik weet dat het je zoveel kan brengen!

Bewaar dit artikel op één van je Pinterest borden!

Vind je dit een interessant artikelen? Bewaar het dan op 1 van je Pinterest borden! Zo kun je het gemakkelijk nog eens teruglezen en meteen anderen inspireren.

Dit artikel verscheen voor het eerst op (mijn andere website) FoodQuotes op 13-09-2020, alle Pinterest artikelen zijn overgezet naar deze website.