Je hebt fantastische blogcontent gecreëerd, maar heb je er ooit aan gedacht om deze opnieuw te gebruiken en nog meer lezers aan te trekken? Het hergebruiken van content op Pinterest is niet alleen efficiënt, maar ook een slimme strategie om je blog een extra boost te geven. Hier duik ik dieper op in met enkele praktische manieren om je content te hergebruiken en meteen mee aan de slag te gaan!

1. Creëer nieuwe pins voor bestaande blogs/artikelen

Een van de meest directe manieren om content opnieuw te delen, is door nieuwe pins te maken voor je bestaande blogposts. Experimenteer met nieuwe afbeeldingen die de aandacht trekken en de sfeer van je artikel vastleggen. Vergeet niet om relevante trefwoorden en pakkende beschrijvingen toe te voegen om je pins te optimaliseren voor zoekopdrachten. Zo geef je je eerdere content een frisse uitstraling en bereik je nieuwe doelgroepen.

2. Infographics voor visuele aantrekkingskracht

Laat je content stralen door infographics te creëren op basis van je bestaande blogposts. Infographics zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar kunnen ook een krachtig middel zijn om de aandacht van gebruikers te trekken en meer verkeer naar je website te leiden. Vereenvoudig complexe informatie, voeg wat kleur toe, en je hebt een aantrekkelijke infographic die perfect is voor delen op Pinterest.

3. Seizoensgebonden delen voor maximale impact

Heb je inhoud die gebonden is aan specifieke seizoenen? Profiteer van de seizoenen door deze content opnieuw te delen op het juiste moment. Of het nu gaat om een heerlijk kerstrecept of zomerse tips, plan het opnieuw delen van je content strategisch in overeenstemming met het seizoen. Op deze manier blijf je relevant en blijf je je doelgroep boeien.

4. Herorganiseer met collecties en borden

Breng orde in je content-chaos door nieuwe collecties of borden te creëren op basis van specifieke onderwerpen of thema’s. Dit helpt je niet alleen je content beter te organiseren op Pinterest, maar maakt het ook gemakkelijker voor gebruikers om gerelateerde inhoud te ontdekken. Denk aan thematische borden die aansluiten bij de interesses van je doelgroep. Met nieuwe borden heb je weer nieuwe plekken om je content te delen.

2024 Pinterest Planner

  Je schrijft je in voor mijn mailinglijst. Je kunt je uiteraard op elk moment uitschrijven.

  5. Gebruik mijn 2024 Pinterest planner!

  Als blogger en ondernemer wil je het maximale uit Pinterest halen. Daarom deel ik graag mijn speciaal ontworpen 2024 Pinterest planner met jou. Deze gratis te downloaden planner biedt maandelijkse tips over wat je kunt posten en welke content je moet voorbereiden voor de komende maand. Het is de perfecte metgezel om je Pinterest-strategie te plannen en te optimaliseren. Ontdek nieuwe hoogten in je Pinterest-prestaties met behulp van mijn planner. Download hem nu via het inschrijfformulier hier boven!

  Content hergebruiken op Pinterest, dus zo doe je dat!

  Met deze strategieën ben je goed op weg naar een effectief hergebruik van je waardevolle content op Pinterest. Experimenteer, analyseer wat werkt voor jouw publiek, en zie hoe je blog met hernieuwde energie groeit. Happy pinning!

  Bewaar dit artikel over succesvolle emails schrijven op Pinterest!

  Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden! Zo kun je het later makkelijk terug lezen en ook anderen inspireren.

  content hergebruiken op Pinterest