Als blogger ben je voortdurend op zoek naar manieren om je blog te laten groeien, je publiek te vergroten en je content meer zichtbaarheid te geven. Daarbij is Pinterest super krachtig en ik vertel je graag waarom. Het is een platform dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar wat dus niet zou moeten! In dit artikel geef ik verschillende redenen waarom juist bloggers dit platform moeten gebruiken en hoe Pinterest kan dienen als een krachtig marketingkanaal.

Pinterest is namelijk echt een kanaal wat je niet mag vergeten in je online strategie!

1. Visuele aantrekkingskracht

Pinterest is een visueel platform en staat bekend als het platform waar je veel inspiratie kunt vinden, dat komt door alle mooie foto’s/afbeeldingen die gedeeld worden. Als blogger kun je je content op een visueel aantrekkelijke manier presenteren, waardoor het gemakkelijker wordt om de aandacht van je doelgroep te trekken. Denk aan pakkende afbeeldingen, informatieve infographics en video’s die je blogposts vertegenwoordigen.

Als blogger maak je waarschijnlijk al mooie afbeeldingen om bij je blogposts te plaatsen. Ideaal dus voor Pinterest!

2. Groot bereik

Een van de grootste voordelen van Pinterest is het enorme bereik dat je kunt behalen. Wanneer gebruikers jouw pin leuk vinden of opslaan, wordt deze aan hun volgers getoond, wat kan leiden tot een sneeuwbaleffect van de verspreiding van je content. Dit kan het bereik van je blogposts echt heel veel goed doen! Mensen zoeken naar inspiratie, dan is het toch top als ze ook jouw content vinden?!

Je bent niet afhankelijk van of een platform jouw content wel laat zien aan je volgers. Nee, mensen zijn echt op zoek naar jouw inspiratie!

3. SEO-vriendelijkheid

Pinterest fungeert als een zoekmachine en dit biedt bloggers een fantastische kans om hun content te optimaliseren voor zoekopdrachten. Gebruik relevante zoekwoorden in je pinbeschrijvingen, titels maar ook in je Pinterest bio, waardoor je content gemakkelijk vindbaar wordt voor gebruikers die op zoek zijn naar specifieke informatie.

Als blogger ben je waarschijnlijk al bekend met SEO, super handig dus om dit ook meteen goed in te zetten voor Pinterest!

Deze pin trekt maandelijks gemiddeld 400 bezoekers naar m’n blog.

5. Langdurige zichtbaarheid

In tegenstelling tot sommige andere social media platforms heeft een pin op Pinterest een langere levensduur. Terwijl tweets, Facebook en Instagram-updates snel in de vergetelheid raken, kan een pin maandenlang (zelfs jarenlang) relevant blijven en verkeer naar je blog blijven genereren. Dit maakt Pinterest tot een waardevol platform voor duurzame groei. Bijvoorbeeld: ik heb een pin uit 2016 die nog steeds maandelijks gemiddeld 400 mensen naar m’n blog trekt. Dat haal jij niet met een Facebook/instagram post uit 2016 wel?

Eigenlijk is dit misschien wel de nummer 1 reden waarom ook jij Pinterest op de goede manier voor je blog zou moeten inzetten!

4. Communitybuilding en samenwerkingen

Pinterest is niet alleen een plek om je eigen content te delen, maar ook om de content van anderen te ontdekken en te delen. Door pins van andere bloggers en gebruikers te pinnen op jouw Pinterest account, kun je een community rondom je blog opbouwen. Dit kan leiden tot waardevolle samenwerkingen en het delen van elkaars content, wat de groei van je blog verder kan stimuleren.

Daarnaast geef je een ton aan waardevolle informatie op je Pinterest, wat jou weer super interessant maakt om te volgen!

6. Geen social media

Pinterest is geen social media. Geen! Dat maakt het platform ook meteen stukken makkelijker als je het mij vraagt. Je hoeft geen uren online te zijn, niet elke dag je gezicht te laten zien of de hele dag door denken aan behind-the-scenes content. Het draait niet om sociale interacties, maar vooral om het krijgen van inspiratie.

Dus, gebruik jij als blogger Pinterest al optimaal?

Kortom, Pinterest is een krachtig hulpmiddel voor bloggers om hun content te verspreiden, hun publiek op te bouwen en hun blog te laten groeien. Met visuele aantrekkingskracht, een groot bereik, SEO-vriendelijkheid, community building en langdurige zichtbaarheid, biedt Pinterest bloggers een unieke kans om hun online aanwezigheid te vergroten. Zonder daarbij uren online te moeten zijn.

Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Pinterest en zie hoe je blog naar nieuwe hoogten stijgt!

Bewaar dit artikel over Pinterest voor bloggers op Pinterest!

Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden! Zo kun je het later makkelijk terug lezen en ook anderen inspireren.

Pinterest voor bloggers