Elk (social media) kanaal heeft zijn eigen afmetingen qua afbeeldingen en eigenlijk zijn ze overal anders. In dit artikel vertel ik je wat de officiële Pinterest afmetingen zijn voor een pin, video, profielomslag en je profielfoto; handig, want zo doe je het nooit meer verkeerd!

De afmetingen van de ideale pin

Heel eerlijk, je kunt bijna elke verhouding qua afbeeldingen plaatsen op Pinterest. Toch is het zo dat Pinterest zelf aangeeft dat een staande foto de voorkeur heeft, ik zie zelf ook aan mijn statistieken dat deze foto’s vaak beter presteren dus alles wat ik upload is staand.

Nu is het natuurlijk ook zo dat een staande foto langer in beeld blijft als je scrollt over Pinterest, de kans is dus groter dat deze opvalt en ook daadwerkelijk aangeklikt wordt. Daarbij kun je op staande foto’s/afbeeldingen meer informatie kwijt zoals bijvoorbeeld een titel of omschrijving.

De ideale verhouding voor een pin is: 1000 x 1500 pixels oftewel 2:3. Als je je pin groter maakt heb je kans dat deze wordt afgebroken in de feed; niet doen dus!

  • 1000 x 1500 pixels
  • jpeg of png
  • Maximaal 32 MB

Afmetingen van je Pinterest profielomslag

Bovenaan je profielpagina heb je een omslag, deze kun je naar eigen wens aanpassen. Denk hierbij aan; je meest recente pins, specifiek geselecteerde pins, pins van een bepaald bord, een video (nog niet voor iedereen beschikbaar), maar ook een afbeelding. Edit 2022: tegenwoordig kun je hier geen borden meer kiezen.

Wil je hier een afbeelding/video plaatsen dan zijn de ideale verhoudingen: 16:9.

Je profielfoto

Zoals op elk platform kun je op Pinterest ook een profielfoto uploaden. Of je hier kiest voor een logo of een foto van jezelf is helemaal je eigen keuze en is ook afhankelijk van je bedrijf/doel. 

De ideale verhouding om hier te uploaden is: 1:1. Zorg dat je logo/gezicht ongeveer in het midden gecentreerd is van de foto. Houd er rekening mee dat de foto op Pinterest als cirkel zichtbaar is.

Wil je er alles over leren, dit jouw jaar maken op Pinterest en zorgen voor een ijzersterke strategie? Volg mijn Pinterest Cursus en ik leer je alles wat jij moet weten!

Bewaar dit artikel met de Pinterest afmetingen voor afbeeldingen en video op Pinterest!

Dit artikel verscheen voor het eerst op (mijn andere website) FoodQuotes op 18-06-2020, alle Pinterest artikelen zijn overgezet naar deze website.