Hoe kun je geld verdienen als blogger? Waarmee verdien je dan je geld? Het wordt mij wel eens gevraagd, dus een goede reden om daar een artikel over te schrijven! Natuurlijk zijn er verschillende manieren om geld te verdienen als blogger, of je nu fulltime blogt of dat je het naast een andere baan doet. Ik geef je in dit artikel verschillende tips! Kies vooral uit wat het beste bij jou past, waar heb je de tijd voor? Waar heb je zin in?

Ik verdien op verschillende manieren geld als blogger, ik heb natuurlijk deze website maar ook mijn foodblog: FoodQuotes. Mijn foodblog bestaat al meer dan 10 jaar! Met beide verdien in een inkomen op verschillende manieren, ik vertel je er graag meer over.

Verdienen aan consumenten of aan bedrijven?

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen en samenwerkingen opzetten. Zo kun je samenwerken met bedrijven en content/artikelen/diensten aan hun verkopen, maar ook aan de consument kun je producten verkopen. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wil! En dan heb je natuurlijk nog advertenties, affiliates en eventuele sponsor- of barterdeals.

Je kunt voor bedrijven content maken voor hun website en social media, maar je kunt natuurlijk ook samenwerken met bedrijven en content over hun product maken voor op je eigen website en social media. Daarnaast kun je ook nadenken aan producten die je voor consumenten kunt maken die je kunt verkopen, zoals een e-book, cursus of andere dienst.

Maar in dit artikel ga ik dieper in op hoe je geld kunt verdienen met je eigen website en social media.

Maak een goede website

Een cruciaal aspect van succesvol (food)bloggen is het bouwen van een website die is gevuld met hoogwaardige content. Je website fungeert als jouw digitale uithangbord; de kwaliteit van de inhoud die je levert, bepaalt in grote mate de mate van betrokkenheid en loyaliteit van je lezers. Het produceren van informatieve, boeiende en goed geschreven blogposts is van essentieel belang om je doelgroep te boeien en vast te houden. Kwalitatieve content geeft niet alleen blijk van je expertise en toewijding aan je onderwerp, maar het trekt ook een groter publiek aan, verbetert je zoekmachinepositie en opent de deur naar diverse mogelijkheden voor inkomsten en groei. Kortom, het vormt de kern van een succesvolle blog.

Vergeet naast een mooie, duidelijk website ook zeker niet je social media. Dat is waar je vaak echt de connectie kunt maken met jouw doelgroep.

Maar hoe kun je dan geld verdienen met je website?

Dat kan dus op verschillende manieren! Denk aan samenwerkingen, affiliate links, advertenties, sponsor- of barterdeals maar ook producten & diensten. Ik ga er hieronder dieper op, plus ik geef je enkele websites/platforms waar je als blogger met bedrijven kunt samenwerken.

Belangrijk is wel om te zorgen voor een goede, duidelijke website. Met goede inhoud en mooie fotografie. En, heel eerlijk, soms kost het een iets langere adem. Want als je net begint met bloggen en nog geen grote following hebt opgebouwd ga je over het algemeen ook nog niet zo veel verdienen.

1. Affiliate links

Een relatief makkelijke manier om geld te verdienen zijn affiliate links. Affiliate linkjes zijn een waardevol instrument voor bloggers om inkomsten te genereren en tegelijkertijd waarde te bieden aan je lezers. Deze links stellen bloggers in staat om producten of diensten aan te bevelen waar ze achter staan en een commissie te verdienen voor elke verkoop die via die links wordt gegenereerd.

Zorg er wel voor dat je altijd vermeld op je website dat er affiliate links zijn. Ben daar gewoon eerlijk en transparant over! Zorg dat je wel alleen producten aanbiedt waar je ook echt achter staat, zo bouw je ook een stuk vertrouwen en geloofwaardigheid op. Als jij de ene week zegt dan je wortel het lekkerste en beste vindt en de week erna is dat opeens komkommer… wat is het dan echt?

2. Advertenties

Advertenties op je website kunnen zorgen voor een goede stroom vaste inkomsten! Hoe meer bezoekers je op je website/blog hebt hoe meer inkomsten je kunt genereren. Zelf heb ik heel lang geen advertenties gehad op mijn website, omdat ik het niet mooi vond. Deze zie je namelijk over het algemeen tussen de teksten staan en vaak ook in je sidebar. Sinds enige tijd heb ik ze tóch aangezet (op mijn foodblog), want heel eerlijk: het is een makkelijke manier van geld verdienen. Ik verdien namelijk geld elke keer als er iemand op mijn website komt.

Persoonlijk zou ik ze dus liever niet zien op mijn foodblog, maar ik verdien er wel een fijn bedrag mee.

3. Sponsor- of barterdeals

Een sponsor- of barter deal is eigenlijk niet echt geld verdienen, als in: je krijgt geen geld maar een product (of producten). Let hierbij op dat je niet de ene week zegt dat de ene shampoo de beste is en de andere week een ander merk. Zorg ervoor dat je samenwerkingen met merken aan gaat waar je echt achter staat of bijvoorbeeld voor een product wat je zelf ook al wilde aanschaffen.

Op het moment dat dit soort deals veel verkopen/traffic realiseren is er natuurlijk ook de kans dat je een betaalde samenwerking kunt aangaan met zo’n bedrijf.

4. Samenwerkingen

Je kunt met bedrijven gaan samenwerken die perfect binnen jouw niche passen. Jij maakt content voor/met hun product en deelt dat op jouw website en social media. Voor bedrijven is dit echt een super waardevolle samenwerkingen omdat jij hun superfan bent! Jij promoot hun product aan jouw volgers. Volgers waar jij een connectie mee hebt en die jou als het goed is vertrouwen.

De grootste tip hiervoor is: ga op zoek naar jouw meerwaarde. Waarom past een product bij jou of bij wat jij wilt uitstralen online? Dit is waar jouw kracht zit. Zoek een goede invalshoek en ga geen samenwerking aan die eigenlijk misschien niet zo goed bij je past. Want dat resulteert niet in goede content.

5. Producten en diensten

Vergeet ook zeker niet het stukje producten en diensten. Belangrijk hiervoor is ontdekken waar jouw kracht zit. Is dat bijvoorbeeld lunchen zonder boterham (ik neem even mezelf als voorbeeld), dan kun je hier omheen producten en diensten gaan bedenken. Wat kun je andere mensen leren? Waar weet jij veel vanaf? Wat doe jij al jaren en waar krijg je veel vragen over?

Sure, een product of dienst maken kost tijd en investering. Maar als het staat dan staat het! Probeer iets te maken wat je altijd kunt verkopen. Denk aan een cursus, challenge, checklist, e-book etc.

Bewaar dit artikel over geld verdienen als blogger op Pinterest!

Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden! Zo kun je het later makkelijk terug lezen en ook anderen inspireren.

geld verdienen als blogger