Het inzetten van GIFjes voor promotie van je merk, ik geef je 7 tips hoe je dat kunt doen! Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je merk te promoten en je klanten te bereiken. Een echt creatieve manier om dit te doen, is door het gebruik van (eigen gemaakte) GIFjes. Een GIF is een kort, herhalend beeldbestand dat je kunt delen via sociale media, e-mails, chat-apps en meer. Als je meer wil lezen over wat een GIFje nu precies is, ga dan naar dit artikel.

Waarvoor kun je GIFjes gebruiken?

Hieronder lees je zeven tips waarvoor je GIFjes kunt gebruiken om je merk te promoten en je klanten te bereiken.

Promoot een nieuw product of service. Je kunt een eigen gemaakt GIFje gebruiken om een nieuw product of service te promoten. Maak een korte animatie die het nieuwe product of service toont, zodat klanten een voorproefje krijgen van wat ze kunnen verwachten. Deze GIF kun je delen op social media, in e-mails en op je website.

Maak instructievideo’s aantrekkelijker. Instructievideo’s zijn een geweldige manier om klanten te helpen begrijpen hoe ze je producten of services kunnen gebruiken. Maar soms kunnen deze video’s saai en langdradig zijn. Door het toevoegen van GIFjes kun je instructievideo’s veel aantrekkelijker maken en de aandacht vasthouden. Het is ook een goede manier om wat extra fun toe te voegen.

Verlevendig je social media. Social media is een geweldige manier om je merk te promoten en je klanten te bereiken. Door GIFjes te delen op social media, kun je je berichten interessanter en aantrekkelijker maken. Gebruik bijvoorbeeld GIFjes om een ​​grappige of opvallende boodschap te delen.

Maak e-mails aantrekkelijker. E-mails, we lezen en versturen ze dagelijks. Maar net als instructievideo’s kunnen e-mails saai zijn. Door het toevoegen van ,eigen gemaakte, GIFjes, kun je e-mails aantrekkelijker en opvallender maken. Gebruik bijvoorbeeld een GIF om een ​​nieuw product te promoten of om een ​​verjaardagswens te sturen.

Maak producten aantrekkelijker. Als je een product wilt verkopen, kun je eigen gemaakte GIFjes gebruiken om het aantrekkelijker te maken. Maak een animatie die de functies of voordelen van het product toont, zodat klanten kunnen zien waarom ze het zouden moeten kopen.

Deel bedrijfsnieuws. Als je bedrijfsnieuws hebt, zoals een nieuwe locatie of een jubileum, kun je eigen gemaakte GIFjes gebruiken om het nieuws te delen. Maak een korte animatie die het nieuws toont en deel deze op social media en via e-mails.

Maak grappige GIFjes. Ok, dit is wel echt mijn absolute favoriet! Want dit kan veel aandacht trekken naar je merk. Maak GIFjes die een humoristische twist geven aan je product of service. Het kan zelfs een GIF zijn die niets met je product te maken heeft, maar gewoon leuk is om te delen.

Of je nu kiest voor bestaande GIFjes of echt aan de slag gaat met je eigen GIFjes; er is zoveel mogelijk!

Het gebruik van GIFjes kan een leuke en creatieve manier zijn om je merk te promoten en je klanten te bereiken. Met deze 7 tips kun je direct aan de slag! Het is belangrijk om in gedachten te houden dat GIFjes geen vervanging zijn voor andere marketingstrategieën, maar een aanvulling daarop. Blijf je marketingmix variëren en experimenteren om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw merk!

Bewaar dit artikel over GIFjes voor promotie van je merk op Pinterest!

Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden zodat je het later nog eens terug kunt lezen.