De vraag die mij -by far- het meest gesteld wordt is; hoe vaak moet je actief zijn op Pinterest? Uiteraard geef ik je daar graag een antwoord op, misschien dat je er wel van schrikt wat mijn antwoord is…  Want heel eerlijk, als ik vertel hoe vaak je idealiter actief zou moeten zijn op Pinterest zetten mensen vaak grote ogen op en ik krijg ook altijd als tegenreactie “zoveel?!!!”. Ja, zoveel. Als ik dan vertel hoe je dat aan kunt pakken zeggen ze “ohhh, zo klinkt het al een stuk haalbaarder!”.

Het antwoord op ‘Hoe vaak moet je actief zijn op Pinterest?’

Als je het aan Pinterest zelf vraagt dan is het antwoord; ben elke dag actief. Bij voorkeur meerdere keren per dag, zo tussen de 3-10 keer. Dat komt dus neer op 90-300 keer per maand, dat is zo’n 1080-3600 pins per jaar. Schrik?! Of valt het je mee?

Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld 1 keer per week of maand alles pinnen, want dan staat het er maar op. Maar dat moet je dus juist niet doen! Pin dus niet al je afbeeldingen in 1 keer, maar verspreid ze over de dagen van de maand. Zo ziet Pinterest dat je account echt actief is en dat heeft ook voor dit platform de voorkeur. Maak een mix van oude en nieuwe content en zorg dat jouw Pinterest echt uitstraalt waar jouw website/bedrijf over gaat! Pins die passen bij jouw uitstraling, producten/artikelen en merkbeleving.

Online zichtbaarheid komt niet vanzelf

Als jij online op wilt vallen bij jouw klanten/je ideale doelgroep dan moet je nu eenmaal online zichtbaar zijn. Je komt er niet met af en toe een leuk stukje tekst schrijven, nee die moet je promoten en delen. Je vertelt mensen dat er een nieuw artikel/blog/product op je website staat, waar ze het kunnen lezen/kopen en nog veel meer daaromheen. Je inspireert mensen met een goed artikel, laat ze zien waarom ze niet zonder product X kunnen of geeft misschien een heerlijk recept. 

Je laat je misschien wel dagelijks zien op Instagram en Facebook en tja, ook op Pinterest is dagelijks actief zijn belangrijk. Hoe vaker en hoe meer jij actief bent; hoe meer je op gaat vallen; hoe meer mensen je leren kennen, je gaan volgen, je website bezoeken of je product kopen; oftewel… je online zichtbaarheid wordt steeds groter!

Pinterest is geen social media, dus makkelijker

Pinterest is géén social media, nee het is een zoekmachine. Oftewel, Pinterest inzetten is in verhouding tot Facebook en Instagram veel makkelijker. Je hebt vrij weinig interactie dus je hoeft er geen uren op actief te zijn; geen stories of een kijkje achter de schermen, niet zo snel mogelijk op reacties reageren zodat jouw post het beter doet, geen lijsten vol privé berichten…

Oftewel, plaats een pin en kijk er vervolgens niet meer naar om! Ok, alleen om je statistieken in de gaten te houden. Maar verder hoef je er niks mee te doen, plaatsen… inclusief tekst/hashtags/link en that’s it! Als je dat in gedachten houdt dan is vaker actief zijn alleen maar makkelijker.

Ontwikkel een goede Pinterest strategie

Zoals bij elk ander kanaal kun je ook bij Pinterest niet zonder een goede strategie. Voor wie post je? Wie is je ideale doelgroep? Waar kunnen zij niet zonder? Wat heb jij dat hun leven beter maakt terwijl ze dit misschien nog niet weten? Wat interesseert ze? Zomaar enkele vragen die je zou moeten kunnen beantwoorden. 

Aan de hand daarvan ga je een strategie ontwikkelen. Hoe je een knaller van een Pinterest strategie ontwikkeld leer ik je tijdens mijn Pinterest training! We gaan hier in 1 dag (in een kleine groep) aan de slag en je gaat naar huis met een bak aan Pinterest kennis én een supersterke strategie. Het beste van alles? Ik leer je mijn methode! Ik leer je hoe je met 1 uur per week spenderen aan Pinterest je bezoekersaantallen/sales/samenwerkingen door het dak laat gaan.

Hoe vaak ben jij actief op Pinterest?

90-300 Keer per maand actief zijn op Pinterest, haal jij het? Ik namelijk wel! Als het aan mij ligt dan gaat echt iedereen zakelijk Pinterest op de beste manier inzetten, want er is zo onwijs veel uit te halen. Zo zonde als je het niet op de goede manier voor je bedrijf inzet… want wedden dat jouw ideale volger/klant al actief is?!

Pin dit artikel op Pinterest!

Bewaar dit artikel op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later nog eens lezen.

Dit artikel verscheen voor het eerst op (mijn andere website) FoodQuotes op 26-08-2020, alle Pinterest artikelen zijn overgezet naar deze website.