Eén van de stappen die je zou moeten zetten als je Pinterest zakelijk in gaat zetten, is het claimen van je website op Pinterest. In dit artikel vertel ik je waarom dit een slimme zet is, maar ook hoe het je kan helpen om je merk te vergroten en meer verkeer naar je website te leiden. Plus uiteraard ook hoe je dit in kan stellen!

Waarom je website claimen op Pinterest?

 1. Verhoogde zichtbaarheid: Het claimen van je website op Pinterest geeft je de mogelijkheid om je content te markeren als afkomstig van een betrouwbare bron. Hierdoor wordt je profiel als geloofwaardiger beschouwd, wat de zichtbaarheid van je pins vergroot.
 2. Profiteer van statistieken: Door je website te claimen, krijg je toegang tot uitgebreide statistieken en inzichten over hoe mensen je content op Pinterest ontdekken en ermee omgaan. Dit stelt je in staat om je strategie te optimaliseren op basis van real-time gegevens. Super belangrijk dus!
 3. Betere SEO prestaties: Geclaimde websites worden als relevanter beschouwd door zoekmachines, wat kan bijdragen aan een betere positie in de zoekresultaten. Dit komt doordat Pinterest de content op geclaimde websites indexeert en dit meeneemt in zijn algoritmen.

2024 Pinterest Planner

  Je schrijft je in voor mijn mailinglijst. Je kunt je uiteraard op elk moment uitschrijven.

  Hoe claim je je website op Pinterest?

  Ga naar je profiel, klik op ‘profiel bewerken’ en vervolgens op ‘geclaimde accounts’. Hier kun je je website toevoegen.

  Vervolgens krijg je verschillende keuzes om je website te claimen. Kies hier voor de optie die het makkelijkste voor jou is. Zelf koos ik voor de HTML tag invoegen. Deze tag kun je vervolgens op jouw website invoegen, geen idee hoe en waar? Vraag eventueel je webdesigner of hij/zij je hiermee wil helpen. (of check deze pagina van Pinterest voor de tips: ​https://help.pinterest.com/nl/business/article/claim-your-website​ )

  Heb je een wordpress website? Dan kun je het jezelf supermakkelijk maken! Download dan de Yoast plugin en ga naar het tabblad Pinterest. Vul bij de Pinterest-bevestiging de metatag in. Dit is de code van een flink aantal letters en cijfers die je ziet op de pop-up bij Pinterest als je op website claimen klikt.

  Hieronder een voorbeeld. De dikgedrukte code is die je moet overnemen uit jouw venster:

  <meta name=”p:domain_verify” content=”6ec1e7hd45c9e503d957ndd64c763387”/>

  Nu ligt het balletje bij Pinterest, ze checken binnen 24 uur of de tag op je website staat. Op het moment dat je website geclaimd is zie je op je profiel je url staan, met een wereldbol en een vinkje. Zoals hier:

  Heb jij je website al geclaimd?

  Het claimen van je website op Pinterest is dus niet alleen een praktische stap, maar ook een strategische beslissing die de groei van je merk en de toename van websiteverkeer kan bevorderen. Door deze makkelijke stap kun je profiteren van verbeterde zichtbaarheid en gedetailleerde statistieken. Wacht niet langer en maak van Pinterest een krachtig onderdeel van je digitale strategie door je website te claimen!

  website claimen op pinterest