Ben je fan van archiveren, ordenen en Marie Kondo? Dan zijn Pinterest borden met secties wellicht iets waar jij onwijs enthousiast van wordt! In dit artikel vertel ik wat secties zijn en waarom het niet slim is deze te gebruiken als je Pinterest zakelijk inzet. Uiteraard geef ik je meteen de oplossing als jij ze wel hebt aangemaakt.

Zonde toch als je een mooie strategie hebt maar dat die secties het eigenlijk niet makkelijker voor je maken om te groeien met Pinterest?!

Wat zijn secties?

Zoals je wel weet kun je op Pinterest verschillende borden aanmaken die perfect bij jou en je bedrijf passen. Nu kun je dus ook binnen deze borden secties aan maken, binnen deze secties kun je makkelijk je pins ordenen. 

Denk bijvoorbeeld aan een ‘eten’ bord, die je vervolgens onderverdeeld in ‘ontbijt’, ‘lunch’ en ‘diner’. Op die manier kun je dus alle gerelateerde pins bij elkaar bewaren en makkelijk terugvinden als je specifiek naar bijvoorbeeld ontbijt recepten wil kijken. Je weet dan dat (als je al je pins goed hebt opgeslagen) dat je ook echt alleen maar ontbijt inspiratie te zien krijgt. Voor jezelf en wellicht je volgers dus best heel erg makkelijk!

borden met secties

Waarom geen bord secties gebruiken als je Pinterest zakelijk inzet

Als je je Pinterest zakelijk inzet zou ik je bord secties afraden. Het ziet er misschien mooi geordend uit maar dat is dan ook alles. Pinterest draait om zoekwoorden en juist dat maakt Pinterest borden (met omschrijving en categorie) zo waardevol voor je Pinterest strategie. De namen van de secties doen namelijk niks voor je vindbaarheid op Pinterest, de namen van de secties worden namelijk niet meegenomen als zoekwoorden binnen Pinterest.

Bijvoorbeeld (ik blijf even in de eten categorie, maar het geldt natuurlijk voor alle onderwerpen): 
je maakt een bord ‘Recepten’ met daarin verschillende secties zoals ‘bbq’, ‘lunch’, ‘ontbijt’ etc. Als iemand dan zoekt naar bbq recepten zal jouw bord niet naar voren komen. Oftewel, de kans dat ze jouw bord/profiel gaan vinden wordt daardoor minimaal.
Maar, heb je een bord gemaakt dat ‘bbq recepten’ heet? Dán is de kans groot dat als mensen specifiek zoeken op bbq recepten jouw bord naar voren komt!

Oftewel Pinterest borden met titels die perfect passen bij jouw bedrijf en jouw ideale doelgroep zijn het waardevolst, dus in plaats van secties aanmaken kun je beter op nieuwe borden focussen. Natuurlijk kun je wel algemene borden aanmaken (zoals recepten) en daarnaast andere borden die juist meer specifiek zijn, zoals: ontbijt recepten, lunchen recepten, soep recepten etc. 

Je borden met secties omzetten

Maar goed, stel dat je je toch al hebt laten verleiden om bord secties te maken. Wat dan?

Wat je in ieder geval niet moet doen is deze sectie eruit gooien. Want, wis je de sectie dan wis je ook alle pins die erin staan! Zonde als je zo al je mooie content en links naar je website weggooit!

Wat doe je dan wel?

Kijk even goed naar het bord waar je secties in aan hebt gemaakt. Hoe kun je deze secties vertalen naar nieuwe borden? Bedenk meteen een goede passende naam en maak de nieuwe borden aan. Vervolgens ga je terug naar het bord met secties en ga je naar 1 specifieke sectie. Klink rechts op het icoontje zoals op de afbeelding hieronder en klik op ‘selecteer pins om te verplaatsen of te verwijderen’, selecteer de pins en verplaats ze naar je nieuw aangemaakte bord. (of een ander passend bord).

Pinterest borden met secties; heb jij ze?

Zo, nu weet je precies wat secties zijn binnen Pinterest. Uiteraard heb ik je ook verteld waarom ik ze niet gebruik en waarom ik vind dat jij dat ook niet moet doen als je Pinterest zakelijk inzet. Waar ik nu benieuwd naar ben; heb jij borden met secties die je nu opnieuw wilt gaan indelen? Het zou marketingtechnisch namelijk echt een goede stap zijn!

Pin dit artikel over Pinterest borden met secties!

Bewaar dit artikel op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden om te lezen en je volgers inspireren.

Dit artikel verscheen voor het eerst op (mijn andere website) FoodQuotes op 11-08-2020, alle Pinterest artikelen zijn overgezet naar deze website.