Als ondernemer of blogger ben je wellicht gewend aan het constante beheer van verschillende social media-kanalen om je merk of content te promoten. Toch is er één platform dat zich onderscheidt van de traditionele social media: Pinterest. En hier is het onverwachte voordeel – Pinterest is geen social media in de traditionele zin. Dit maakt het niet alleen uniek, maar daardoor ook echt ideaal voor drukke ondernemers en bloggers. Want geen social media vertaald zich hierin ook naar veel voordelen!

Een ontdekkingsplatform

In tegenstelling tot social media zoals Facebook of Instagram, waar interactie en sociale betrokkenheid centraal staan, is Pinterest in wezen een visueel zoek- en ontdekkingsplatform. Een beetje zoals Google. Gebruikers komen naar Pinterest met een specifiek doel: inspiratie opdoen, ideeën vinden en producten ontdekken. Dit betekent dat jouw content op Pinterest wordt getoond aan mensen die actief op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt.

Onderzoek toont aan dat veel Pinterest gebruikers mensen zijn die zich oriënteren voor een bepaalde aankoop of een specifieke inspiratie. Iemand zoekt bijvoorbeeld op ‘vloerkleden’, komt tal van inspiratie tegen en pint dit op een bord met ‘woonkamer inspiratie’; de kans is heel erg groot dat 1 van deze opgeslagen vloerkleden uiteindelijk ook in de woonkamer zal komen te liggen. Precies dat is wat dit platform zo interessant maakt en waarom het ook zeker onderdeel moet zijn van een goede marketingstrategie.

2024 Pinterest Planner

  Je schrijft je in voor mijn mailinglijst. Je kunt je uiteraard op elk moment uitschrijven.

  Minder tijd, meer impact: het geheim van pinterest

  Omdat Pinterest geen nadruk legt op constante updates, statusupdates of directe interacties zoals andere sociale media, heb je de vrijheid om je te concentreren op wat er echt toe doet – het creëren van waardevolle content. Het plaatsen van pins en het optimaliseren van je profiel vergt minder tijdsinvestering in vergelijking met het dagelijkse onderhoud van de traditionele social media-kanalen zoals Instagram en Facebook.

  Het is niet nodig om elke dag online te zijn, behind the scenes te delen en te zorgen dat je snel ergens op reageert.

  Het gebrek aan tijdsdruk betekent echter niet dat Pinterest minder impact heeft. Integendeel, het is een krachtige marketingtool waarmee je content organisch ontdekt kan worden, zelfs maanden na publicatie. Pins hebben een langere levensduur, waardoor je investering in content zich over een langere periode uitbetaalt.

  Hoe pinterest je bedrijf kan transformeren

  Als ondernemer of blogger is het essentieel om je kostbare tijd effectief te besteden. Pinterest biedt een kans om je zichtbaarheid te vergroten en je doelgroep te bereiken zonder de constante druk van directe interactie. Het is een plek waar de kracht van aantrekkelijke pins en een doordachte strategie je content vooruit stuwen, zonder dat je elke dag actief aanwezig hoeft te zijn.

  Kies voor efficiëntie, kies voor pinterest

  Overweeg Pinterest als een waardevolle aanvulling op je marketingstrategie. Met minder tijd en inspanning krijg je meer impact en een groter bereik. Maak gebruik van de unieke kenmerken van Pinterest en ontdek hoe dit platform jouw onderneming of blog naar nieuwe hoogten kan tillen. Het is niet alleen een ontdekkingsplatform; het is een slimme en efficiënte zet voor ondernemers en bloggers die willen opvallen zonder constant online te zijn. Waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Pinterest en ontgrendel het potentieel voor jouw bedrijf.

  Bewaar dit artikel Pinterest op Pinterest! 🙂

  Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden! Zo kun je het later makkelijk terug lezen en ook anderen inspireren.

  Pinterest geen social media