Als je het aan mij vraagt, dan vertel ik je volmondig dat Pinterest het beste marketingkanaal is dat je kunt gebruiken voor meer online zichtbaarheid. Deze visuele zoekmachine is ge-wel-dig en als jij het goed inzet zal het zeker voor je gaan werken.

In deze wereld van online zijn en online zichtbaarheid willen we allemaal opvallen bij onze doelgroep. Of dat nu is om te inspireren, leren of om producten te verkopen; we willen gezien en gevonden worden. Laat dat nu precies zijn waar je Pinterest perfect voor kunt gebruiken! Daarom vertel ik je in dit artikel graag waarom Pinterest het beste marketingkanaal is.

De cijfertjes van Pinterest 

Laten we beginnen met wat cijfertjes over Pinterest en andere social media kanalen. Onderzoeksbureau Newcom deed begin 2019 een onderzoek naar het gebruik van social media, met een steekproef onder meer dan 7000 Nederlanders hebben ze een goede afspiegeling van de Nederlandse bevolking te pakken.

Wat opvalt is dat het gebruik van Pinterest, WhatsApp, Instagram en LinkedInblijft stijgen. Waar Facebook daalt met 0,7 miljoen is het aantal gebruikers van Pinterest met maar liefst 0,52 miljoen gestegen. Pinterest groeit (naast Instagram) het hardste met maar liefst 18% per jaar. Dagelijks zijn er ongeveer 750.000 mensen actief op Pinterest die allemaal ook nog eens trouw zijn aan dit kanaal; ze zijn er actief mee bezig én ze hebben vertrouwen in het platform. In totaal zijn er ongeveer 3,5 miljoen Nederlandse Pinterest gebruikers.

pinterest

Een visuele zoekmachine

Pinterest is, zoals je wellicht wel weet, een grote visuele zoekmachine. Alles draait om afbeeldingen en is daarmee een volledig grafisch platform. Denk er zelf maar eens over na, een mooie afbeelding staat je toch veel langer bij dan een “saaie” tekst? Een afbeelding haal je, mits deze indruk maakt, nog makkelijker voor de geest.

Onderzoek toont aan dat veel Pinterest gebruikers mensen zijn die zich oriënteren voor een bepaalde aankoop of een specifieke inspiratie. Iemand zoekt bijvoorbeeld op ‘vloerkleden’, komt tal van inspiratie tegen en pint dit op een bord met ‘woonkamer inspiratie’; de kans is heel erg groot dat 1 van deze opgeslagen vloerkleden uiteindelijk ook in de woonkamer zal komen te liggen. Precies dat is wat dit platform zo interessant maakt en waarom het ook zeker onderdeel moet zijn van een goede marketingstrategie.

Laat Pinterest voor je werken

Zoals ik hierboven al vertelde, mensen zijn actief op Pinterest. Ze zoeken op hun interesse en repinnen vaak wat ze aanspreekt; iets wat ze ooit nog willen kopen, een lekker recept of andere inspiratie. Denk maar eens na over wat je zelf zoal pint op Pinterest (als je daar al actief bent), alles draait om inspiratie en dingen die je mooi vindt of je aanspreken. 

Ga jij pinnen voor je bedrijf/blog/webshop? Als jij zorgt voor mooie beelden, goede teksten en een goede strategie dan kun je Pinterest en haar pinners echt voor je laten werken!

Schrijf je in!

Ben jij klaar voor de volgende stappen in je bedrijf?! Ik stuur je graag mijn beste updates, tips & tricks.

  Uiteraard kun je je op elk moment weer uitschrijven.

  Wat kun jij uit Pinterest halen?

  Pinterest is goed voor deze dingen; naamsbekendheid, inspireren, meer online zichtbaarheid en website bezoekers genereren. Door actief te zijn op dit geweldige platform ga je er alleen maar voordelen uit halen! In mijn cursus vertel ik je natuurlijk waarom, maar ik zal hier een tipje van de sluier oplichten;

  Inspireren; zoals ik hierboven al noemde zijn veel mensen op zoek naar inspiratie voor hun volgende recept, interieur project en nog veel meer. Zorg dat jij zichtbaar bent en inspireer de pinners!

  Website bezoekers; door een goede strategie in te zetten en bepaalde velden nooit vergeten in te vullen (zoals je URL) blijft je content altijd linken naar jouw website. Wordt je pin op 10 borden gerepint dan heb je al 10 links naar je site te pakken. Vanaf die borden is de kans dat andere pinners de pin ook weer oppakken en dan kan het balletje hard gaan rollen! Zo kan je zomaar opeens honderden repins te pakken hebben, allemaal met jouw link erachter!

  Zet jij Pinterest al optimaal in?

  Na het lezen van deze blog vraag ik me af: heb jij een goede strategie voor Pinterest? Zorg jij al voor meer online zichtbaarheid en haal je net als mij onwijs veel bezoekers naar je website van dit geweldige medium? Naar mijn gevoel is Pinterest het beste marketingkanaal en het zou zonde zijn als je daar nog. niet optimaal gebruik van maakt!

  Twijfel je nog of Pinterest een goed kanaal is voor jouw onderneming of blog? Vraag dan de gratis Pinterest check bij me aan!

  Bewaar dit artikel op Pinterest!

  Door dit artikel ‘Pinterest het beste marketingkanaal’ te bewaren op 1 van je Pinterest borden kun je het later gemakkelijk terug vinden. Plus je kunt anderen inspireren om ook het meeste uit dit toffe platform te halen!

  Dit artikel verscheen voor het eerst op (mijn andere website) FoodQuotes op 7-11-2019, alle Pinterest artikelen zijn overgezet naar deze website.