Een Pinterest knop installeren op je website is echt een super belangrijke (en simpele) stap die je niet mag overslaan. Als je de kracht van Pinterest nog niet volledig benut, is het tijd om dat te veranderen. Het toevoegen van een ‘Pin It’-button aan je website is namelijk niet alleen een slimme zet, maar ook een strategische manier om je online aanwezigheid te vergroten.

Waarom een ‘Pin It’-Button?

Deze 3 redenen zijn waarom je zo’n button echt wil toevoegen aan de afbeeldingen op je website. Het kost jou geen moeite, maar het heeft echt groots effect!

  1. Eenvoudig delen: Geef je bezoekers de mogelijkheid om jouw geweldige content met één klik op hun Pinterest borden op te slaan. Het maakt het delen van jouw afbeeldingen moeiteloos.
  2. Vergroot je bereik: Elke pin fungeert als een mini-reclame voor je website. Door bezoekers aan te moedigen om te pinnen, vergroot je de kans dat jouw content door anderen wordt ontdekt.
  3. Boost je Pinterest aanwezigheid: Een ‘Pin It’-button zet je publiek aan tot actie op Pinterest, waardoor je aanwezigheid op dit visuele platform wordt versterkt.

Deze ‘Pin-it’ plugin gebruik ik

Beide van mijn website (FoodQuotes en deze) draaien op WordPress. En op beide website heb ik een plugin geïnstalleerd die zorgt voor een ‘Pin it’ button op afbeeldingen. Ga maar eens over de afbeelding onderaan dit artikel, dan zie je wat ik bedoel (voel je vrij om hem dan ook meteen op te slaan op 1 van je Pinterest borden!).

Ik gebruik hiervoor de plug-in: ‘Weblizar Pin It Button On Image Hover And Post’. Er zijn uiteraard ook andere plug-ins waarmee je dit kunt realiseren, dus ga vooral op onderzoek uit en kies die het beste bij jou en je website past!

De voordelen in het kort

Met een ‘Pin It’-button maak je het je bezoekers gemakkelijk om je content te delen op Pinterest. Dit eenvoudige, maar krachtige, instrument vergroot je bereik, stimuleert betrokkenheid en versterkt je positie op dit krachtige visuele platform.

Voeg vandaag nog een ‘Pin It’-button toe aan je website! Het is tijd om jouw online aanwezigheid te optimaliseren met deze simpele maar effectieve stap.

Bewaar dit artikel over de Pinterest knop installeren op Pinterest!

Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden! Zo kun je het later makkelijk terug lezen en ook anderen inspireren.

Pinterest knop installeren