Pinterest, als bron van inspiratie en innovatieve ideeën, heeft zijn blik gericht op de toekomst en voorspelt de opkomende trends voor 2024. Pinterest biedt een fascinerende blik op de toekomst, en deze trends beloven onze manier van leven en ondernemen te beïnvloeden. Als jij ook benieuwd bent naar wat de komende jaren in petto hebben, duik dan in deze opkomende trends en laat je inspireren door de innovatieve ideeën die ons te wachten staan.

Hieronder heb ik 10 trends uitgelicht uit alle voorspellingen van Pinterest. 10 Trends die ik het leukst, verrassends of interessants vindt. Benieuwd naar alle trends die Pinterest benoemd? Lees dan de Pinterest Predicts 2024 op de nieuws pagina van het platform zelf.

eclectic grandpa

Eclectic Grandpa: Mode is een industrie die vaak wordt gedefinieerd door het “nieuwe” en “jonge” maar dit zal binnenkort samengevoegd worden tot iets dat even oud is als expressief en excentriek: grootvaders. Denk aan retro streetwear, chique vesten en op maat gemaakte kleding, aangezien zowel Gen Z als Boomers de groei leiden in zoekopdrachten naar “opa-stijl”, evenals “eclectische kledingstijl” en “retro streetwear.”

Kitschens: Volgend jaar zullen de keukenontwerpen en kookruimtes naar een hoger niveau getild worden met gevonden schatten, vintage apparaten en oogverblindende kleuren zoals retro roze. Uit: Traditionele boerderijkeukens. In: Kitscherige keukens.

Cafécore: De sfeer van het koffiehuis komt thuis. Mensen zoeken intensief naar termen als “café krijtbord” en “koffiestation decor”, en creëren zo een volledige café-ervaring waar ze wonen. Neem alvast een kijkje op mijn bord Koffie Corner!

Blue Beauty: Aquamarijn make-up is terug en gedurfder en knallender dan ooit. In 2024 zullen mensen zoeken naar “blauwe glam make-up” en “pastelblauwe oogschaduw” terwijl ze manieren vinden om deze jaren 60-klassieker in hun moderne routine op te nemen. Het beste aan deze trend? Deze blauwe tint staat prachtig bij iedereen.

Groovy Nuptials: Volgend jaar maken bruiloften geïnspireerd op de jaren 70 hun comeback, met discodecor en bohemian vrijgezellenfeesten die het huwelijk retro maken.

cheesecake appels

Melty Mashups: Deze trend combineert smeuïge en overheerlijke favorieten tot geweldige mashups zoals “burger quesadilla’s” en “pizza pot pies”, maar bijvoorbeeld ook bovenstaande cheesecake appels. Deze trend draait om een mix van 2 dingen waarvan je misschien nog niet wist dat ze heel lekker waren samen.

Tropic Like It’s Hot: Met zoekopdrachten in opkomst voor termen als “ananas mocktails” en “coconut aesthetic” is de voorspelling dat er een run zal zijn op tropisch geïnspireerde drankjes, interieurdecoratie, mode en meer.

Inchstones: Ouders vieren de kleine triomfen van hun kleintjes en zoeken naar herinneringen aan kleine momenten via zoektermen als “maandelijkse mijlpaal ideeën,” evenals “ideeën voor beloningen bij zindelijkheidstraining”.

Aquatecture: Deze trend gaat verder dan je gemiddelde vissenkom, iedereen wordt volgend jaar een onderwater-hovenier! Ze zullen zich volledig storten op “kleine aquarium ontwerpen” en overdreven “schildpadden terrariums.”

Hot Metals: Koele zilveren tinten en gedurfde chroomaccenten zullen blijven groeien in 2024. Vooral Gen Z en Millennials op Pinterest sturen deze heavy metal esthetiek aan terwijl ze zoeken naar dingen als “aluminium meubels,” “nail art metallic” en “aluminium deurontwerp.”

2024 Pinterest Planner

  Je schrijft je in voor mijn mailinglijst. Je kunt je uiteraard op elk moment uitschrijven.

  Hoe zet je deze trends in voor jouw bedrijf?

  Nu vraag je je misschien af; hoe kan ik deze trends omzetten naar iets bruikbaars binnen mijn bedrijf of blog? En dat snap ik wel! Sommige trends zijn misschien nogal “out there” en voelen niet als iets wat past bij jou of je bedrijf. De belangrijkste tip is: kijk naar de trends en zie of je er een gevoel bij hebt. Past het bij jou, je bedrijf of misschien is het iets waarvan je denkt: wow, daar wil ik wat mee!

  Dat onderbuik gevoel is bij dit soort trends het belangrijkste. Want waar jij gevoel bij hebt: dat past bij jou en je bedrijf!

  Je kunt alvast beginnen met borden maken in de stijlen die bij je passen. Zo bouw je alvast wat op binnen de trends die bij je passen. Vervolgens kun je zelf content delen (of maken) die bij deze trends passen.

  Zo pas je een trend toe!

  Neem bijvoorbeeld de ‘Tropic like it’s hot’ trend. Hieronder geef ik je verschillende voorbeelden hoe je deze trend kan toepassen binnen verschillende branches.

  • Interieur; Deel items die passen qua kleur en gevoel binnen deze trend. Zoals bijvoorbeeld glaswerk, bamboo, off-white, linnen, maar bijvoorbeeld ook een behang met print.
  • Food; tropische recepten, al dan niet met kokos.
  • Travel; Verre reizen naar tropische bestemmingen, recepten die je terug doen denken aan vakantie.
  • Kleding; items die qua gevoel passen binnen de tropische bestemming. Niet perse alleen maar zomerse items, maar denk ook out-of-the box zoals bijvoorbeeld een tas in de vorm van een ananas.
  • Sierraden; items die echt een tropische, vakantie, zee gevoel geven. Denk bedels, vormen en meer.
  • Bruiloften; een tropische get-away bruiloft, dat kan op locatie maar ook in eigen land. Denk aan aankleding, bloemen, een jurk binnen dit thema en meer.

  Bewaar dit artikel over de Pinterest trends op Pinterest!

  Bewaar dit op 1 van je Pinterest borden! Zo kun je het later makkelijk terug lezen en ook anderen inspireren.

  pinterest trends 2024