Er zijn 3 Pinterest fouten die ik mensen vaak zie maken. Alledrie dragen ze wat mij betreft niks positiefs bij aan jouw Pinning-game en online zichtbaarheid. Zo zonde, want je weet het ondertussen wellicht wel: Pinterest is wat mij betreft het allerbeste marketingkanaal!

Ik ga hieronder wat dieper in op alle 3 de fouten, fouten waar je na het lezen van dit artikel dan ook meteen mee zou moeten stoppen. Ik bedoel; je kunt je tijd wel beter besteden toch? Jazeker is daarop het antwoord! Maak deze fouten niet meer en zorg daardoor voor meer online én offline zichtbaarheid.

De 3 grootste fouten?

  • Afwachten tot het juiste moment;
  • Meer dan 1 uur per week druk zijn met Pinterest;
  • Zonder strategie aan de slag.

1. Afwachten tot het juiste moment

‘Nee, ik ben nog niet actief op Pinterest. Waarom niet? Het is simpelweg nu niet het juiste moment. Ik stop al mijn aandacht in het uitbouwen van Facebook en Instagram want daar ligt de toekomst…’ oei. Dit doet wel een beetje pijn in mijn Pinterest hart hoor! Want juist Pinterest is het kanaal dat echt voor je gaat werken. Daar liggen zoveel meer kansen!

Het voordeel;

  • Je hoeft niet eindeloos online te zijn. Geen honderden reacties en likes uitdelen in de hoop dat je opvalt bij jouw doelgroep.
  • Elke dag actief zijn op Pinterest is zelfs niet nodig! Dat is wel anders bij Instagram waar je elke dag jezelf even “moet” laten zien.
  • Pinners zijn specifiek op zoek naar jouw producten/artikelen/recepten/etc. Bijna 1 miljoen mensen zijn dagelijks actief!
  • Pinners bewaren jouw afbeelding sneller op een bord op hun pagina, in tegenstelling tot Facebook/Instagram worden hier juist wel content gedeeld met anderen.
  • Je bereik blijft groeien, uiteindelijk wordt Pinterest je grootste marketingkanaal. 
  • Ook zonder promoties en advertenties ben je zichtbaar.
  • Jouw gemaakte pins blijven altijd actueel.

Wat mij betreft is het niet zakelijk inzetten van dit platform 1 van de grootste Pinterest fouten die je kunt maken. Want bedenk: jouw concurrent is waarschijnlijk al actief op Pinterest! En zo niet? Dan wil jij toch de eerste zijn?!

pinterest fouten

2. Meer dan 1 uur per week druk zijn met Pinterest

Dit is zo’n dingetje wat mensen lastig vinden, en ja… ook ik heb hier wel eens moeite mee. Maar ik zal het even wat genuanceerder zeggen: stop met meer dan 1 uur per week te investeren in je zakelijke account. Natuurlijk kun je daarbuiten zelf ook gewoon nog lekker ronddolen op Pinterest, ik weet hoe fijn het is! Maar om je eigen account perfect uit te bouwen is een uur echt wel genoeg.

In dat uur heb je meer dan tijd genoeg om pins voor een hele week in te plannen. Zorg dat je je afbeeldingen klaar hebt, eventueel al een tekst geschreven en dan is het zo gedaan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Tailwind om je pins in te plannen, of plan ze via Pinterest zelf in.

Dit is ook meteen het aller-aller-allerbelangrijkste wat ik je leer met mijn cursus ‘De kracht van Pinterest’. In minimale tijd zorgen voor maximale resultaten! Dat is toch waar iedere ondernemer/blogger blij van wordt?! Want we zijn al druk genoeg met alle andere zaken.

3. Zonder strategie aan de slag

Zoals op elk ander platform werkt het nou eenmaal beter als je een strategie hebt. Dus wat wil je bereiken met Pinterest? Wie, wat, waar en hoe? Natuurlijk heb je ook bereik zonder strategie, maar ik kan je echt verzekeren dat je met een goede strategie zoveel meer bereikt.

Zodra jij duidelijk hebt hoe je dit kanaal in wil zetten voor je bedrijf én je weet hoe Pinterest in elkaar steekt, wat het beste werkt (en wat juist niet) dan wordt het leuk! Want zodra je hiermee aan de slag gaat zul je pas echt verschil gaan merken. Je krijgt meer Repins, meer volgers en dat alles resulteert uiteindelijk in meer online (én offline) zichtbaarheid. En dat is nou juist wat je wil bereiken toch?!

Wil je ook aan de slag met een geweldige Pinterest strategie neerzetten en alles leren over dit geweldige platform? Dan is mijn Pinterest cursus het antwoord op je vraag!

Maak jij je schuldig aan deze Pinterest fouten?

Na het lezen van dit artikel ben ik benieuwd of jij jezelf herkent in 1 van de genoemde punten; Zet jij Pinterest nog niet zakelijk in? Spendeer jij uren op Pinterest? Heb je nog geen strategie? Dan hoop ik dat je na het lezen van dit artikel daar verandering in aan gaat brengen!

Stuur me vooral een bericht via het contactformulier als je je afvraagt of Pinterest ook interessant is voor jouw bedrijf. Dan kijk ik graag met je mee!

Pin dit artikel om het later nog eens terug te lezen!

Dit artikel verscheen voor het eerst op (mijn andere website) FoodQuotes op 30-01-2020, alle Pinterest artikelen zijn overgezet naar deze website.